top of page
Writer's pictureLeena Yliportimo

BRÄNDIVIESTINTÄ TALOUSKRIISIN AIKANA: MIKSI SIIHEN KANNATTAA PANOSTAA?

Päivitetty: 28. elok.


tulevaisuuden business näkymät brändistrategian kanssa talouskriisin aikana
Pidemmällä tähtäimellä investointi brändiin vaikeana aikana voi hyvinkin kannattaa.

Kun talous seilaa epävarmoilla vesillä ja näkymät hämärtyvät, monen yrityksen ensimmäinen säästökohde, etenkin Suomessa*, on markkinointibudjetti. Mutta entä jos markkinoinnista säästäminen ei olekaan oikea ratkaisu? Ehkäpä vaikeina aikoina juuri vahva brändistrategia ja viestintään satsaaminen voivat olla avain menestykseen. Kilpailijoiden vähentäessä näkyvyyttään on tilaa erottua ja kasvaa. Eli sen sijaan, että kutistetaan markkinointibudjettia, voisiko rohkea panostus markkinointiviestintään tuoda uusia mahdollisuuksia?*


8 syytä, miksi panostaa brändiviestintään talouskriisin aikana:


  1. Kilpailijoista erottuminen: Kun muut yritykset vähentävät näkyvyyttään, brändiin panostaminen antaa etulyöntiaseman. Hiljaisilla markkinoilla yritys voi erottua ja saada enemmän huomiota.


  2. Asiakasuskollisuuden vahvistaminen: Vahva brändi pitää asiakkaat uskollisina, vaikka ajat olisivat vaikeat, sillä asiakkaat arvostavat jatkuvuutta ja luotettavuutta.


  3. Pitkän aikavälin kasvu: Vaikeina aikoina tehty markkinointi luo pohjan tulevalle kasvulle. Investoimalla brändiviestintään taantuman aikana yritys voi hyödyntää markkinoiden elpymisen tuomia mahdollisuuksia ja saavuttaa kilpailuetua, kun talous kääntyy nousuun.


  4. Hinnoitteluvoima: Vahva brändi voi ylläpitää korkeampia hintoja, koska asiakkaat luottavat laatuun. Epävarmoina aikoina kuluttajat prioirisoivat tunnettuja brändejä.


  5. Innovointimahdollisuudet: Panostaminen brändiin avaa ovia uusiin innovaatioihin ja markkinoille. Muuttuvat markkinat tarjoavat mahdollisuuksia, joita vahva brändi voi hyödyntää.


  6. Työntekijöiden sitoutuminen: Brändin vahvistaminen voi motivoida työntekijöitä. Positiivinen yrityskulttuuri parantaa työviihtyvyyttä ja sitouttaa henkilöstöä.


  7. Kustannustehokkuus: Mainostilan hinnat laskevat taantuman aikana, mikä tekee brändin näkyvyyden lisäämisestä kustannustehokkaampaa. Yritys saa enemmän vastinetta markkinointibudjetilleen.


  8. Vahvempana kriisin yli: Yritykset, jotka panostavat brändiin taantuman aikana, selviävät usein kriisistä vahvempina. Ne ovat valmiimpia hyödyntämään markkinoiden elpymisen mahdollisuuksia.


 "When the going gets tough, the tough get going."

— Joseph P. Kennedy


Esimerkkejä yrityksistä, joiden brändi menestyi vaikeina aikoina:

Finlayson: Finlayson on loistava esimerkki brändiin panostamisesta taloudellisesti haastavina aikoina. Kun kilpailu tekstiilimarkkinoilla kiristyi ja taloustilanne oli epävarma, Finlayson investoi rohkeasti brändinsä uudistamiseen ja eettisten arvojen korostamiseen. Yrityksen rohkeat kampanjat, kuten tasa-arvoa ja ympäristötietoisuutta korostavat teemat, herättivät huomiota ja vahvistivat brändin asemaa markkinoilla vaikeina aikoina.


Warby Parker: Yhdysvaltalainen silmälasiyritys Warby Parker perustettiin vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen, ja se erottui tarjoamalla laadukkaita ja edullisia silmälaseja suoraan kuluttajille verkkokaupan kautta. Warby Parker panosti vahvasti brändin tarinankerrontaan ja asiakaskokemukseen, mikä auttoi heitä kasvattamaan nopeasti suosiotaan ja markkinaosuuttaan haastavassa taloustilanteessa.

 

 "Crisis doesn't build character, it reveals it."

— James Lane Allen


Tehosta markkinointiresursseja käyttämällä freelancereita:

Taantuman aikana resurssien tehokas käyttö on tärkeää. Kokeneiden freelancereiden käyttö markkinoinnin tukena voi tarjota kustannustehokkaita ratkaisuja ja uusia näkökulmia brändimarkkinointiin. Freelancerit tuovat joustavuutta ja erikoisosaamista projekteihin, joita yrityksellä ei ehkä muuten olisi mahdollista toteuttaa.

 

Lue lisää aiheesta asiantuntija-artikkeleista:


Terveisin

Leena

 

*Mm. Avaus-yhtiön analyysissä todettiin, että Suomen markkinointikulut ovat taloudellisesti vaikeina aikoina laskeneet suhteellisesti enemmän kuin esimerkiksi Ruotsissa.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page